Meggyes álom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Meggyes álom

Hozzávalók:

  • 2 üveg magozott meggy
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 l tej
  • 30 dkg búzadara
  • 2 dl habtejszín
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A meggyet a levével együtt feltesszük egy lábasba melegedni, majd belefőzzük a búzadarát. A sűrű pépet egy jénai tálba vagy egy tepsi aljába simítjük és még forrón, sorban ráhelyezzük a babapiskótát.

A tejben elkeverjük a pudingporokat és annyi cukrot teszünk hozzá, amilyen édesen szeretnénk, majd sűrűre főzzük. Ha ezzel megvagyunk rákenjük a piskóták tetejére.

A hebtejszínt keményre felverjük, majd a langyosra hűlt puding tetejére simítjuk. Teteje csokireszelékkel díszíthető.

A tepsit vagy jéneit betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.