Marlenka golyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Karamell krém:
- 500 ml sürített tej
- 55 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- vaníliaaroma vagy paszta
- 1 tk citromlé
Golyókhoz:
- 40 dkg keksz (30 dkg darálva, 10 dkg kisebb darabokra tördelve)
- 10 dkg darált dió
- rum ízlés szerint (ha gyerekek is szenek belőle, akkor aroma)
Forgatáshoz:
- darált dió
Elkészítése:
Először a karamellt készítjük el. Az összes hozzávlóját egy tapadásmentes edénybe tesszük és alacsony lángon kb 2 órán át főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük.
A karamellhez hozzáadjuk a kekszet, diót és a rumot, majd összedolgozzuk. Ha kissé száraz lenne a massza, akkor kevés tejet adhatunk hozzá (bár nekem nem kellett).
A masszából kisebb golyókat formázunk, majd derált dióba fogatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »