Marcipános puncsrolád recept
Hozzávalók:
- 20 dkg pisztáciás marcipán
Töltelék:
- 25 dkg piskótamaradék
- 2 ek rum
- 1 ek olvasztott margarin
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek cukor
- 3 ek baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt vaníliarúd
- 10 dkg őrölt mandula
Bevonat:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 ek olaj
Díszítés:
- durvára vágott zöld pisztácia
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, de ne legyen túl lágy a massza, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
A marcipánt két nagyobb folpack közé tesszük és nagyon vákonyra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra.
A töltelékből kb 1,5 cm-es hengereket formázunk. A hengereket egyenként beletekerjük a marcipánba. A végeiket a megolvasztott csokiba mártjuk, majd sütőpapírra sorakoztatjuk és durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Dermedés után leszedjük a sütőpapírról és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

