Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános puncsrolád recept

Marcipános puncsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg pisztáciás marcipán

    Töltelék:

    • 25 dkg piskótamaradék
    • 2 ek rum
    • 1 ek olvasztott margarin
    • 1 ek holland kakaópor
    • 2 ek cukor
    • 3 ek baracklekvár
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk őrölt vaníliarúd
    • 10 dkg őrölt mandula

    Bevonat:

    • 10 dkg ét tortabevonó
    • 2 ek olaj

    Díszítés:

    • durvára vágott zöld pisztácia

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, de ne legyen túl lágy a massza, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

    A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.

    A marcipánt két nagyobb folpack közé tesszük és nagyon vákonyra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra.

    A töltelékből kb 1,5 cm-es hengereket formázunk. A hengereket egyenként beletekerjük a marcipánba. A végeiket a megolvasztott csokiba mártjuk, majd sütőpapírra sorakoztatjuk és durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Dermedés után leszedjük a sütőpapírról és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá