Marcipános puncsrolád recept
Hozzávalók:
- 20 dkg pisztáciás marcipán
Töltelék:
- 25 dkg piskótamaradék
- 2 ek rum
- 1 ek olvasztott margarin
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek cukor
- 3 ek baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt vaníliarúd
- 10 dkg őrölt mandula
Bevonat:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 ek olaj
Díszítés:
- durvára vágott zöld pisztácia
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, de ne legyen túl lágy a massza, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
A marcipánt két nagyobb folpack közé tesszük és nagyon vákonyra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra.
A töltelékből kb 1,5 cm-es hengereket formázunk. A hengereket egyenként beletekerjük a marcipánba. A végeiket a megolvasztott csokiba mártjuk, majd sütőpapírra sorakoztatjuk és durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Dermedés után leszedjük a sütőpapírról és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

