Marcipános puncsrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg pisztáciás marcipán

Töltelék:

  • 25 dkg piskótamaradék
  • 2 ek rum
  • 1 ek olvasztott margarin
  • 1 ek holland kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 3 ek baracklekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt vaníliarúd
  • 10 dkg őrölt mandula

Bevonat:

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 ek olaj

Díszítés:

  • durvára vágott zöld pisztácia

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, de ne legyen túl lágy a massza, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.

A marcipánt két nagyobb folpack közé tesszük és nagyon vákonyra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra.

A töltelékből kb 1,5 cm-es hengereket formázunk. A hengereket egyenként beletekerjük a marcipánba. A végeiket a megolvasztott csokiba mártjuk, majd sütőpapírra sorakoztatjuk és durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Dermedés után leszedjük a sütőpapírról és tálaljuk.