Marcipángolyó konyakmeggyel recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 2 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 üveg zöld mandula aroma
- 5 dkg őrölt, tisztított mandula
- 10 dkg konyakos meggy (házilag elrakott, magozott)
Díszítésnek
- csokicseppek
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a tejszínt, a puha vajat, a porcukrot, a mandula aromát, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük pihenni, majd kb. 20-25 darabra vágjuk. Egyet a tenyerünkbe véve kilapítunk, és a közepébe egy konyakos meggyet teszünk. Behajtjuk, és begömbölyítjük.
Ha az összessel elkészülünk, beirdaljuk hosszába-keresztbe, és csokicseppet illesztünk a közepére dísznek. Mignon papírra helyezzük őket. Hűtőbe tesszük, majd hidegen kínáljuk.
Tipp:
A zöld mandula aroma helyett használhatunk 1 üveg színtelen aromát, és mellé kevés zöld színű ételfestéket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

