Marcipángolyó konyakmeggyel recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 2 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 üveg zöld mandula aroma
- 5 dkg őrölt, tisztított mandula
- 10 dkg konyakos meggy (házilag elrakott, magozott)
Díszítésnek
- csokicseppek
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a tejszínt, a puha vajat, a porcukrot, a mandula aromát, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük pihenni, majd kb. 20-25 darabra vágjuk. Egyet a tenyerünkbe véve kilapítunk, és a közepébe egy konyakos meggyet teszünk. Behajtjuk, és begömbölyítjük.
Ha az összessel elkészülünk, beirdaljuk hosszába-keresztbe, és csokicseppet illesztünk a közepére dísznek. Mignon papírra helyezzük őket. Hűtőbe tesszük, majd hidegen kínáljuk.
Tipp:
A zöld mandula aroma helyett használhatunk 1 üveg színtelen aromát, és mellé kevés zöld színű ételfestéket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »