Marcipángolyó konyakmeggyel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 2 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 üveg zöld mandula aroma
- 5 dkg őrölt, tisztított mandula
- 10 dkg konyakos meggy (házilag elrakott, magozott)
Díszítésnek
- csokicseppek
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a tejszínt, a puha vajat, a porcukrot, a mandula aromát, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük pihenni, majd kb. 20-25 darabra vágjuk. Egyet a tenyerünkbe véve kilapítunk, és a közepébe egy konyakos meggyet teszünk. Behajtjuk, és begömbölyítjük.
Ha az összessel elkészülünk, beirdaljuk hosszába-keresztbe, és csokicseppet illesztünk a közepére dísznek. Mignon papírra helyezzük őket. Hűtőbe tesszük, majd hidegen kínáljuk.
Tipp:
A zöld mandula aroma helyett használhatunk 1 üveg színtelen aromát, és mellé kevés zöld színű ételfestéket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.