Marcipángolyó konyakmeggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek porcukor
  • 1 üveg zöld mandula aroma
  • 5 dkg őrölt, tisztított mandula
  • 10 dkg konyakos meggy (házilag elrakott, magozott)

Díszítésnek

  • csokicseppek

Elkészítése:

A darált kekszhez hozzáadjuk a tejszínt, a puha vajat, a porcukrot, a mandula aromát, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük pihenni, majd kb. 20-25 darabra vágjuk. Egyet a tenyerünkbe véve kilapítunk, és a közepébe egy konyakos meggyet teszünk. Behajtjuk, és begömbölyítjük.

Ha az összessel elkészülünk, beirdaljuk hosszába-keresztbe, és csokicseppet illesztünk a közepére dísznek. Mignon papírra helyezzük őket. Hűtőbe tesszük, majd hidegen kínáljuk.

Tipp:

A zöld mandula aroma helyett használhatunk 1 üveg színtelen aromát, és mellé kevés zöld színű ételfestéket.