Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandarinos vaníliapuding recept

Mandarinos vaníliapuding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mandarinos részhez:

    • 5 dl mandarinlé (kb 15 db mandarin)
    • 1-2 mandarin reszelt héja
    • 3 ek cukor
    • 55 g kukoricakeményítő

    Vaníliás részhez:

    • 2 dl tejszín
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 tk vanílipaszta
    • 55 g kukoricakeményítő

    Elkészítése:

    Mindkét rész hozzávalóit külön-külön egy lábasba tesszük és simára keverjük benne a keményítőt, majd alacsony lángon állandó keverés mellet, mindkét részt addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

    2. Ezután a pudingokat egy szilikon vagy teflonos kuglófformába felváltva belekanalzzuk (egy sor vaníliás, egy sor mandarinos puding és így tovább, amíg el nem fogy).

    Párszor a formát az asztalhoz ütegetjük, majd folpackkal letakarjuk és pár órán át, de legjobb egy éjszaka hűtőben dermesztjük.

    A forma szélénél egy késsel fellazítjuk a pudingot, majd a formát egy tányérra borítjuk és kicsúsztatjuk belőle a pudingot.

    Tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá