Mandarinos vaníliapuding recept
Hozzávalók:
Mandarinos részhez:
- 5 dl mandarinlé (kb 15 db mandarin)
- 1-2 mandarin reszelt héja
- 3 ek cukor
- 55 g kukoricakeményítő
Vaníliás részhez:
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 tk vanílipaszta
- 55 g kukoricakeményítő
Elkészítése:
Mindkét rész hozzávalóit külön-külön egy lábasba tesszük és simára keverjük benne a keményítőt, majd alacsony lángon állandó keverés mellet, mindkét részt addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
2. Ezután a pudingokat egy szilikon vagy teflonos kuglófformába felváltva belekanalzzuk (egy sor vaníliás, egy sor mandarinos puding és így tovább, amíg el nem fogy).
Párszor a formát az asztalhoz ütegetjük, majd folpackkal letakarjuk és pár órán át, de legjobb egy éjszaka hűtőben dermesztjük.
A forma szélénél egy késsel fellazítjuk a pudingot, majd a formát egy tányérra borítjuk és kicsúsztatjuk belőle a pudingot.
Tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









