Mandarinos vaníliapuding recept

Hozzávalók:
Mandarinos részhez:
- 5 dl mandarinlé (kb 15 db mandarin)
- 1-2 mandarin reszelt héja
- 3 ek cukor
- 55 g kukoricakeményítő
Vaníliás részhez:
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 tk vanílipaszta
- 55 g kukoricakeményítő
Elkészítése:
Mindkét rész hozzávalóit külön-külön egy lábasba tesszük és simára keverjük benne a keményítőt, majd alacsony lángon állandó keverés mellet, mindkét részt addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
2. Ezután a pudingokat egy szilikon vagy teflonos kuglófformába felváltva belekanalzzuk (egy sor vaníliás, egy sor mandarinos puding és így tovább, amíg el nem fogy).
Párszor a formát az asztalhoz ütegetjük, majd folpackkal letakarjuk és pár órán át, de legjobb egy éjszaka hűtőben dermesztjük.
A forma szélénél egy késsel fellazítjuk a pudingot, majd a formát egy tányérra borítjuk és kicsúsztatjuk belőle a pudingot.
Tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »