Mandarinos vaníliapuding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Mandarinos részhez:

  • 5 dl mandarinlé (kb 15 db mandarin)
  • 1-2 mandarin reszelt héja
  • 3 ek cukor
  • 55 g kukoricakeményítő

Vaníliás részhez:

  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 tk vanílipaszta
  • 55 g kukoricakeményítő

Elkészítése:

Mindkét rész hozzávalóit külön-külön egy lábasba tesszük és simára keverjük benne a keményítőt, majd alacsony lángon állandó keverés mellet, mindkét részt addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

2. Ezután a pudingokat egy szilikon vagy teflonos kuglófformába felváltva belekanalzzuk (egy sor vaníliás, egy sor mandarinos puding és így tovább, amíg el nem fogy).

Párszor a formát az asztalhoz ütegetjük, majd folpackkal letakarjuk és pár órán át, de legjobb egy éjszaka hűtőben dermesztjük.

A forma szélénél egy késsel fellazítjuk a pudingot, majd a formát egy tányérra borítjuk és kicsúsztatjuk belőle a pudingot.

Tetszés szerint díszítjük.