Málnás torta krémsajttal recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g vajas keksz
- 100 g vaj
- 6 ek porcukor
- 400 g krémsajt
- 250 g zsírszegény túró
- 200 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citrom leve
- 250 g málna
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Elkészítése:
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon a kekszes alap.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük.
A krém felét ráöntjük a kekszes alapra, és megszórjuk 125 g málnával. Ráöntjük a többi krémet, és elsimítjuk. A maradék málnát szépen eligazítjuk a tetején. A tortát pár órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »