Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás torta krémsajttal recept

Málnás torta krémsajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 200 g vajas keksz
    • 100 g vaj
    • 6 ek porcukor
    • 400 g krémsajt
    • 250 g zsírszegény túró
    • 200 ml tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citrom leve
    • 250 g málna
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatinpor

    Elkészítése:

    A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon a kekszes alap.

    A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük.

    A krém felét ráöntjük a kekszes alapra, és megszórjuk 125 g málnával. Ráöntjük a többi krémet, és elsimítjuk. A maradék málnát szépen eligazítjuk a tetején. A tortát pár órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá