Málnás torta krémsajttal recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g vajas keksz
- 100 g vaj
- 6 ek porcukor
- 400 g krémsajt
- 250 g zsírszegény túró
- 200 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citrom leve
- 250 g málna
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Elkészítése:
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon a kekszes alap.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük.
A krém felét ráöntjük a kekszes alapra, és megszórjuk 125 g málnával. Ráöntjük a többi krémet, és elsimítjuk. A maradék málnát szépen eligazítjuk a tetején. A tortát pár órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »