Málnás pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tojáskrém:
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3-5 ek cukor (ízlés szerint tegyünk bele)
- 40 g étkezési keményítő
- csipet só
Málnás krém:
- 4 dl tej
- 60 g étkezési keményítő
- 3-5 ek cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 25 dkg fagyasztott málna
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Tojáskrém készítése:
Az étkezési keményítőt elkeverjük a cukorral, a csipet sóval, majd 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a maradék tejet és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. A krémet elosztjuk a poharak/tálak aljában és hagyjuk kihűlni.
Málnás krém készítése:
A keményítőt a cukorral elkeverjük és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a csipet sót és a maradék tejet, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a kiengedett málnát (levével együtt) és botmixerrel krémesre pürésítjük (hagyhatjuk benne darabokban is). A málnás krémet rákanalazzuk a tojásos krémre.
Tetejét a vaníliás cukorral felvert tejszínnel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »