Hozzávalók:
Tojáskrém:
Málnás krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Az étkezési keményítőt elkeverjük a cukorral, a csipet sóval, majd 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a maradék tejet és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. A krémet elosztjuk a poharak/tálak aljában és hagyjuk kihűlni.
A keményítőt a cukorral elkeverjük és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a csipet sót és a maradék tejet, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a kiengedett málnát (levével együtt) és botmixerrel krémesre pürésítjük (hagyhatjuk benne darabokban is). A málnás krémet rákanalazzuk a tojásos krémre.
Tetejét a vaníliás cukorral felvert tejszínnel díszítjük.