Málnás-mákos panna cotta recept

Hozzávalók:
- 2 dl zsíros tej
- 3 dl habtejszín
- fél vaníliarúd
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál darált mák
- 1 csapott evőkanál zselatin
- 40 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 púpos teáskanál zselatin
Elkészítése:
A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről. A zselatint egy kis tálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, elkeverjük oldódásig, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.
égül a darált mákot is hozzáadjuk. Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni 4-5 órára legalább.
A tetejére málnazselét készítünk. Ehhez a málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön melegíteni kezdjük.
Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik. Ekkor a teáskanálnyi zselatint beleszórjuk, és oldódásig keverjük.
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a már megdermedt pohárkrémek tetején.
Néhány órára ismét hűtőbe tesszük az elkészült desszerteket fogyasztás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »