Málnás-mákos panna cotta recept
Hozzávalók:
- 2 dl zsíros tej
- 3 dl habtejszín
- fél vaníliarúd
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál darált mák
- 1 csapott evőkanál zselatin
- 40 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 púpos teáskanál zselatin
Elkészítése:
A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről. A zselatint egy kis tálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, elkeverjük oldódásig, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.
égül a darált mákot is hozzáadjuk. Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni 4-5 órára legalább.
A tetejére málnazselét készítünk. Ehhez a málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön melegíteni kezdjük.
Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik. Ekkor a teáskanálnyi zselatint beleszórjuk, és oldódásig keverjük.
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a már megdermedt pohárkrémek tetején.
Néhány órára ismét hűtőbe tesszük az elkészült desszerteket fogyasztás előtt.