Málnás-mákos panna cotta recept

Hozzávalók:
- 2 dl zsíros tej
- 3 dl habtejszín
- fél vaníliarúd
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál darált mák
- 1 csapott evőkanál zselatin
- 40 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 púpos teáskanál zselatin
Elkészítése:
A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről. A zselatint egy kis tálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, elkeverjük oldódásig, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.
égül a darált mákot is hozzáadjuk. Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni 4-5 órára legalább.
A tetejére málnazselét készítünk. Ehhez a málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön melegíteni kezdjük.
Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik. Ekkor a teáskanálnyi zselatint beleszórjuk, és oldódásig keverjük.
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a már megdermedt pohárkrémek tetején.
Néhány órára ismét hűtőbe tesszük az elkészült desszerteket fogyasztás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »