Málnás-kókuszos panna cotta recept

Hozzávalók:
4 db 2 dl-es pohárhoz:
- 50 dkg málna
- 4 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2,5 dl tejszín
- 4-5 ek barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tk zselatin (por)
- kókuszchips (elhagyható)
Elkészítése:
A tejet és a kókuszreszeléket öntsük egy edénybe, majd néha megkeverve forraljuk fel. (Vigyázzunk, nehogy kifusson, inkább többször keverjük meg.) Hagyjuk teljesen kihűlni. (Én este forraltam össze, majd éjszakára a hűtőbe tettem, hogy a tej jól átvegye a kókusz ízét.)
A kókuszreszelékes tejhez öntsük hozzá a tejszínt, majd adjunk hozzá 2 ek barna cukrot és egy vaníliás cukrot. Ezután kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk porzselatint. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, és sima állagú legyen. Hagyjuk langyosra hűlni, majd töltsük a poharakba, és tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy teljesen megdermedjen.
A málnát tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá 2-3 ek barna cukrot, egy vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnapépet tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk porzselatint. Keverjük simára, csomómentesre, és hűtsük langyosra.
Vegyük ki a hűtőből a megdermed kókuszkrémet, kanalazzuk a tetejére a langyosra hűtött málnazselét.
Tegyük vissza a hűtőbe, hogy a málnás rész is megdermedjen.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kókuszchipssel, és díszítsük málnaszemekkel.
A málnás-kókuszos panna cotta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »