Hozzávalók:
4 db 2 dl-es pohárhoz:
Elkészítése:
A tejet és a kókuszreszeléket öntsük egy edénybe, majd néha megkeverve forraljuk fel. (Vigyázzunk, nehogy kifusson, inkább többször keverjük meg.) Hagyjuk teljesen kihűlni. (Én este forraltam össze, majd éjszakára a hűtőbe tettem, hogy a tej jól átvegye a kókusz ízét.)
A kókuszreszelékes tejhez öntsük hozzá a tejszínt, majd adjunk hozzá 2 ek barna cukrot és egy vaníliás cukrot. Ezután kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk porzselatint. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, és sima állagú legyen. Hagyjuk langyosra hűlni, majd töltsük a poharakba, és tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy teljesen megdermedjen.
A málnát tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá 2-3 ek barna cukrot, egy vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnapépet tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk porzselatint. Keverjük simára, csomómentesre, és hűtsük langyosra.
Vegyük ki a hűtőből a megdermed kókuszkrémet, kanalazzuk a tetejére a langyosra hűtött málnazselét.
Tegyük vissza a hűtőbe, hogy a málnás rész is megdermedjen.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kókuszchipssel, és díszítsük málnaszemekkel.