Málnás joghurttorta recept

Hozzávalók:
- 13 dkg darált keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg málna (plusz a díszítéshez)
- 1 csomag zselatin fix por
- 40 dkg görög joghurt
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 16 cm-es tortaformát béleljünk ki egy sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a masszát, majd tegyük hűtőbe.
Botmixerrel pürésítsük a megtisztított málnát, majd szűrjük le egy szitán. A habtejszínt verjük jó kemény habbá.
A joghurtot keverjük simára a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a zselatin fix porral, majd felezzük meg. Az egyik adagba forgassuk bele a felvert tejszínhab felét, és öntsük a kekszalapra.
A maradék joghurtos krémbe keverjük bele a málnapürét, de egy-két evőkanállal tegyünk félre a díszítéshez.
A maradék tejszínt forgassuk bele a málnás krémbe. Simítsuk a formába, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni 3-4 órát.
Azután vegyük ki, éles késsel vágjuk körbe, és emeljük le róla a gyűrűt. A maradék málnapürével locsoljuk meg a torta tetejét, és málnaszemekkel díszítve tálaljuk. Egy kis tejszínhabot is tehetünk félre, és azzal is díszíthetjük az elkészült tortánkat.
Ha csak 20-22 cm-es tortaformánk van otthon akkor dupla adag hozzávalót használjunk.
A málnás joghurttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »