Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás joghurttorta recept

Málnás joghurttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 13 dkg darált keksz
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 25 dkg málna (plusz a díszítéshez)
    • 1 csomag zselatin fix por
    • 40 dkg görög joghurt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 16 cm-es tortaformát béleljünk ki egy sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a masszát, majd tegyük hűtőbe.

    Botmixerrel pürésítsük a megtisztított málnát, majd szűrjük le egy szitán. A habtejszínt verjük jó kemény habbá.

    A joghurtot keverjük simára a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a zselatin fix porral, majd felezzük meg. Az egyik adagba forgassuk bele a felvert tejszínhab felét, és öntsük a kekszalapra.

    A maradék joghurtos krémbe keverjük bele a málnapürét, de egy-két evőkanállal tegyünk félre a díszítéshez.

    A maradék tejszínt forgassuk bele a málnás krémbe. Simítsuk a formába, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni 3-4 órát.

    Azután vegyük ki, éles késsel vágjuk körbe, és emeljük le róla a gyűrűt. A maradék málnapürével locsoljuk meg a torta tetejét, és málnaszemekkel díszítve tálaljuk. Egy kis tejszínhabot is tehetünk félre, és azzal is díszíthetjük az elkészült tortánkat.

    Ha csak 20-22 cm-es tortaformánk van otthon akkor dupla adag hozzávalót használjunk.

    A málnás joghurttorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 195 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá