Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 16 cm-es tortaformát béleljünk ki egy sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a masszát, majd tegyük hűtőbe.
Botmixerrel pürésítsük a megtisztított málnát, majd szűrjük le egy szitán. A habtejszínt verjük jó kemény habbá.
A joghurtot keverjük simára a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a zselatin fix porral, majd felezzük meg. Az egyik adagba forgassuk bele a felvert tejszínhab felét, és öntsük a kekszalapra.
A maradék joghurtos krémbe keverjük bele a málnapürét, de egy-két evőkanállal tegyünk félre a díszítéshez.
A maradék tejszínt forgassuk bele a málnás krémbe. Simítsuk a formába, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni 3-4 órát.
Azután vegyük ki, éles késsel vágjuk körbe, és emeljük le róla a gyűrűt. A maradék málnapürével locsoljuk meg a torta tetejét, és málnaszemekkel díszítve tálaljuk. Egy kis tejszínhabot is tehetünk félre, és azzal is díszíthetjük az elkészült tortánkat.
Ha csak 20-22 cm-es tortaformánk van otthon akkor dupla adag hozzávalót használjunk.