Málnás joghurttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 13 dkg darált keksz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg málna (plusz a díszítéshez)
  • 1 csomag zselatin fix por
  • 40 dkg görög joghurt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 16 cm-es tortaformát béleljünk ki egy sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a masszát, majd tegyük hűtőbe.

Botmixerrel pürésítsük a megtisztított málnát, majd szűrjük le egy szitán. A habtejszínt verjük jó kemény habbá.

A joghurtot keverjük simára a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a zselatin fix porral, majd felezzük meg. Az egyik adagba forgassuk bele a felvert tejszínhab felét, és öntsük a kekszalapra.

A maradék joghurtos krémbe keverjük bele a málnapürét, de egy-két evőkanállal tegyünk félre a díszítéshez.

A maradék tejszínt forgassuk bele a málnás krémbe. Simítsuk a formába, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni 3-4 órát.

Azután vegyük ki, éles késsel vágjuk körbe, és emeljük le róla a gyűrűt. A maradék málnapürével locsoljuk meg a torta tetejét, és málnaszemekkel díszítve tálaljuk. Egy kis tejszínhabot is tehetünk félre, és azzal is díszíthetjük az elkészült tortánkat.

Ha csak 20-22 cm-es tortaformánk van otthon akkor dupla adag hozzávalót használjunk.