Málna torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 20 dkg málna, párat tegyünk félre a tetejére
Málnás réteg:
- 2 dl víz
- 10-12 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg búzadara
Pudingos réteg:
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás puding
- kb 15 dkg kristálycukor
Piskóta:
- 24-es tortaformába: 12 babapiskóta
Tetejére:
- 1 cs piros tortazselé
Elkészítése:
A vízben elkeverjük a sima és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát és főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a málnát és összefőzzük, kis lángon, folyamatosan keverve, míg a búzadara teljesen meg nem dagad.
A pudingos réteghez kevés tejben elkeverjük a pudingokat és a cukrot, majd a többihez keverve készre főzzük.
A tortaformát kiöblítjük hideg vízzel és az aljára öntjük a málnás réteget. Erre rendezzük a babapiskótát, majd ráöntjük a pudingos rétegünket és eligazítjuk ha szükséges (nem baj, ha még meleg kicsit a 2 krém, hisz így a piskóta is kellemesen átpuhul). Az egészet hagyjuk hűlni.
Mikor ez megtörtént, a zselét elkészítjük a tasakon található leírás szerint. A torta tetejére terítjük, befejezés képen pedig rásorakoztatjuk a málnaszemeket. A tortát a hűtőbe helyezzük pár órára.
Mielőtt a kapcsos forma oldalát levesszük a tortáról, késsel vagy simítóval, óvatosan válasszuk el a sütitől.
Könnyen elválik de így biztos nem szakad meg. Más gyümölcsöket is használhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »