Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málna torta recept

Málna torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 20 dkg málna, párat tegyünk félre a tetejére

    Málnás réteg:

    • 2 dl víz
    • 10-12 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg búzadara

    Pudingos réteg:

    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás puding
    • kb 15 dkg kristálycukor

    Piskóta:

    • 24-es tortaformába: 12 babapiskóta

    Tetejére:

    • 1 cs piros tortazselé

    Elkészítése:

    A vízben elkeverjük a sima és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát és főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a málnát és összefőzzük, kis lángon, folyamatosan keverve, míg a búzadara teljesen meg nem dagad.

    A pudingos réteghez kevés tejben elkeverjük a pudingokat és a cukrot, majd a többihez keverve készre főzzük.

    A tortaformát kiöblítjük hideg vízzel és az aljára öntjük a málnás réteget. Erre rendezzük a babapiskótát, majd ráöntjük a pudingos rétegünket és eligazítjuk ha szükséges (nem baj, ha még meleg kicsit a 2 krém, hisz így a piskóta is kellemesen átpuhul). Az egészet hagyjuk hűlni.

    Mikor ez megtörtént, a zselét elkészítjük a tasakon található leírás szerint. A torta tetejére terítjük, befejezés képen pedig rásorakoztatjuk a málnaszemeket. A tortát a hűtőbe helyezzük pár órára.

    Mielőtt a kapcsos forma oldalát levesszük a tortáról, késsel vagy simítóval, óvatosan válasszuk el a sütitől.
    Könnyen elválik de így biztos nem szakad meg. Más gyümölcsöket is használhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá