Málna torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 20 dkg málna, párat tegyünk félre a tetejére

Málnás réteg:

  • 2 dl víz
  • 10-12 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg búzadara

Pudingos réteg:

  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás puding
  • kb 15 dkg kristálycukor

Piskóta:

  • 24-es tortaformába: 12 babapiskóta

Tetejére:

  • 1 cs piros tortazselé

Elkészítése:

A vízben elkeverjük a sima és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát és főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a málnát és összefőzzük, kis lángon, folyamatosan keverve, míg a búzadara teljesen meg nem dagad.

A pudingos réteghez kevés tejben elkeverjük a pudingokat és a cukrot, majd a többihez keverve készre főzzük.

A tortaformát kiöblítjük hideg vízzel és az aljára öntjük a málnás réteget. Erre rendezzük a babapiskótát, majd ráöntjük a pudingos rétegünket és eligazítjuk ha szükséges (nem baj, ha még meleg kicsit a 2 krém, hisz így a piskóta is kellemesen átpuhul). Az egészet hagyjuk hűlni.

Mikor ez megtörtént, a zselét elkészítjük a tasakon található leírás szerint. A torta tetejére terítjük, befejezés képen pedig rásorakoztatjuk a málnaszemeket. A tortát a hűtőbe helyezzük pár órára.

Mielőtt a kapcsos forma oldalát levesszük a tortáról, késsel vagy simítóval, óvatosan válasszuk el a sütitől.
Könnyen elválik de így biztos nem szakad meg. Más gyümölcsöket is használhatunk.