Malakov torta recept

Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg hámozott mandula
- 1 cs babapiskóta (kerek)
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 2,5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- tortadara
Elkészítése:
Hagyományos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingoz hozzáadjuk az olvasztott vajat. A darált mandulát is a vajas krémhez adjuk.
Egy üvegtálat kibélelünk fóliával és egy réteg krémet rakunk rá. A tejet elkeverjük a rummal vagy a rumaromával amibe a babapiskótát megmártjuk majd a krémre helyezzük. Ismét egy réteg krémet kenünk rá.
Addig ismételjük míg a babapiskóta tart. Az utolsó réteg piskóta legyen!
A tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órán át pihentetjük.
Óvatosan kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.
A tejszínből habot készítünk, bekenjük vele a tortát és tortadarával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »