Malakov torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg hámozott mandula
- 1 cs babapiskóta (kerek)
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 2,5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- tortadara
Elkészítése:
Hagyományos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingoz hozzáadjuk az olvasztott vajat. A darált mandulát is a vajas krémhez adjuk.
Egy üvegtálat kibélelünk fóliával és egy réteg krémet rakunk rá. A tejet elkeverjük a rummal vagy a rumaromával amibe a babapiskótát megmártjuk majd a krémre helyezzük. Ismét egy réteg krémet kenünk rá.
Addig ismételjük míg a babapiskóta tart. Az utolsó réteg piskóta legyen!
A tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órán át pihentetjük.
Óvatosan kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.
A tejszínből habot készítünk, bekenjük vele a tortát és tortadarával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.