Malakov torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg hámozott mandula
  • 1 cs babapiskóta (kerek)
  • 1 dl rum (vagy rumaroma)
  • 2,5 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • tortadara

Elkészítése:

Hagyományos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingoz hozzáadjuk az olvasztott vajat. A darált mandulát is a vajas krémhez adjuk.

Egy üvegtálat kibélelünk fóliával és egy réteg krémet rakunk rá. A tejet elkeverjük a rummal vagy a rumaromával amibe a babapiskótát megmártjuk majd a krémre helyezzük. Ismét egy réteg krémet kenünk rá.

Addig ismételjük míg a babapiskóta tart. Az utolsó réteg piskóta legyen!

A tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órán át pihentetjük.

Óvatosan kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.

A tejszínből habot készítünk, bekenjük vele a tortát és tortadarával díszítjük.