Limonádés sajttorta recept

Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1-1 lime, narancs és citrom leve
- 9 g lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt (mascarpone)
- 15 dkg porcukor
A szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1-1 lime és citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
Elkészítése
Az édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal összekeverve, tortaformába töltjük.
A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, majd hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart lapzselatint. A krémhez elkeverjük a ricottát, a krémsajtot és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet. A kekszalapra töltjük, és hűtőben hagyjuk állni kb. 1 órát.
A szószhoz felforraljuk a málnapürét a cukorral, egy kis vízzel, 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt, és félrehúzzuk a tűzről.
Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcsragut.
Tortaforma mérete: 18 cm
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »