Limonádés sajttorta recept

Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1-1 lime, narancs és citrom leve
- 9 g lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt (mascarpone)
- 15 dkg porcukor
A szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1-1 lime és citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
Elkészítése
Az édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal összekeverve, tortaformába töltjük.
A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, majd hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart lapzselatint. A krémhez elkeverjük a ricottát, a krémsajtot és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet. A kekszalapra töltjük, és hűtőben hagyjuk állni kb. 1 órát.
A szószhoz felforraljuk a málnapürét a cukorral, egy kis vízzel, 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt, és félrehúzzuk a tűzről.
Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcsragut.
Tortaforma mérete: 18 cm
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »