Limonádés sajttorta recept

Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1-1 lime, narancs és citrom leve
- 9 g lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt (mascarpone)
- 15 dkg porcukor
A szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1-1 lime és citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
Elkészítése
Az édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal összekeverve, tortaformába töltjük.
A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, majd hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart lapzselatint. A krémhez elkeverjük a ricottát, a krémsajtot és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet. A kekszalapra töltjük, és hűtőben hagyjuk állni kb. 1 órát.
A szószhoz felforraljuk a málnapürét a cukorral, egy kis vízzel, 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt, és félrehúzzuk a tűzről.
Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcsragut.
Tortaforma mérete: 18 cm
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »