Limonádés sajttorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1 lime
- 1 narancs
- 1 citrom
- 5 db lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
Az erdei gyümölcs szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1 lime
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
Elkészítése:
Elkeverünk 20 dkg édes kekszet 5 dkg olvasztott vajjal és egy 18 cm-es tortaformába töltjük.
A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom levét, majd hozzáadunk 9 g beáztatott és kicsavart lapzselatint. Elkeverünk 50 dkg ricottát, 20 dkg krémsajtot és 15 dkg porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet.
A kekszalapra töltjük és hűtőben hagyjuk állni 1 órát.
Az erdei gyümölcs szószhoz felforralunk 10 dkg málnapürét 6 dkg cukorral, egy kis vízzel és 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadunk 25 dkg erdei gyümölcsöt és felre húzzuk a tűzről. Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcs ragut.
Tipp:
A málnát fagyasztottan vettem, megvártam amíg felolvad és aztán át passzírozottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »