Limonádés sajttorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1 lime
- 1 narancs
- 1 citrom
- 5 db lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
Az erdei gyümölcs szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1 lime
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
Elkészítése:
Elkeverünk 20 dkg édes kekszet 5 dkg olvasztott vajjal és egy 18 cm-es tortaformába töltjük.
A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom levét, majd hozzáadunk 9 g beáztatott és kicsavart lapzselatint. Elkeverünk 50 dkg ricottát, 20 dkg krémsajtot és 15 dkg porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet.
A kekszalapra töltjük és hűtőben hagyjuk állni 1 órát.
Az erdei gyümölcs szószhoz felforralunk 10 dkg málnapürét 6 dkg cukorral, egy kis vízzel és 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadunk 25 dkg erdei gyümölcsöt és felre húzzuk a tűzről. Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcs ragut.
Tipp:
A málnát fagyasztottan vettem, megvártam amíg felolvad és aztán át passzírozottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »