Limonádés sajttorta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1 lime
- 1 narancs
- 1 citrom
- 5 db lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
Az erdei gyümölcs szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1 lime
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
Elkészítése:
Elkeverünk 20 dkg édes kekszet 5 dkg olvasztott vajjal és egy 18 cm-es tortaformába töltjük.
A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom levét, majd hozzáadunk 9 g beáztatott és kicsavart lapzselatint. Elkeverünk 50 dkg ricottát, 20 dkg krémsajtot és 15 dkg porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet.
A kekszalapra töltjük és hűtőben hagyjuk állni 1 órát.
Az erdei gyümölcs szószhoz felforralunk 10 dkg málnapürét 6 dkg cukorral, egy kis vízzel és 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadunk 25 dkg erdei gyümölcsöt és felre húzzuk a tűzről. Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcs ragut.
Tipp:
A málnát fagyasztottan vettem, megvártam amíg felolvad és aztán át passzírozottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

