Krémes, kókuszos desszert őszibarackkal recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl állati tejszín
- 10 dkg sűrített tej (ezt 5-8 dkg cukorral is helyettesíthetjük)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 lapzselatin
Elkészítése:
A tejet, tejszínt, sűrített tejet felforraljuk, belerakjuk a vaníliás cukrot és a lapzselatint. Addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad, ekkor a tűzről levéve beleszórjuk a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat is.
Szilikon formákba öntjük, pl: kis muffin kapszliba. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, 3-4 órára.
Tálaláskor ügyesen kinyomjuk a formából egy tányérra. Ha nehezen jönne ki, vagy fémformát használtunk akkor 2-3 másodpercre mártsuk a formákat forró vízbe.
Pirított kókusszal, kókuszchipsszel és őszibarackkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »