Krémes, kókuszos desszert őszibarackkal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl állati tejszín
- 10 dkg sűrített tej (ezt 5-8 dkg cukorral is helyettesíthetjük)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 lapzselatin
Elkészítése:
A tejet, tejszínt, sűrített tejet felforraljuk, belerakjuk a vaníliás cukrot és a lapzselatint. Addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad, ekkor a tűzről levéve beleszórjuk a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat is.
Szilikon formákba öntjük, pl: kis muffin kapszliba. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, 3-4 órára.
Tálaláskor ügyesen kinyomjuk a formából egy tányérra. Ha nehezen jönne ki, vagy fémformát használtunk akkor 2-3 másodpercre mártsuk a formákat forró vízbe.
Pirított kókusszal, kókuszchipsszel és őszibarackkal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.