Krémes csokitorta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 2 ek holland kakaópor
- 2 ek porcukor
- 14 db oreo keksz
- 5 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
Elkészítése:
Az étcsokit mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.
Az oreo kekszet egy zacskóba tesszük, egy sodrófával összetörjük, majd 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a formán túllógjon a papír. A kekszet az aljába nyomkodjuk.
A szoba hőmérsékletű mascarponét elkeverjük a porcukorral és a kihűlt olvasztott csokoládéval. A habtejszínt felverjük, majd beleszórjuk a kakaót. Jól elkeverjük, és a mascarponés krémet részletekben óvatosan hozzákeverjük.
A kekszes alapra simítjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. A sütőpapír segítségével kiemeljük a formából, és olvasztott csokival leöntjük a tetejét.
A krémes csokitorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »