Koponyás fehércsoki falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 8 darabhoz:
Agyakhoz és a vérhez:
- 200 g cukor
- 4 db dióbél
- pár csepp vörös ételfesték
A koponyákhoz:
- 400 g fehércsokoládé
- 4 tk gránátalma
- kétrészes koponya alakú szilikon jégkocka forma
- 20 ml-es fecskendő
- öngyújtó vagy zsebsárkány
Elkészítése:
A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamelizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, majd egy kés segítségével sütőpapírra toljuk a villa hegyéről. Hagyjuk rajta teljesen kihűlni őket.
200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. A fejük búbjába függőlegesen 1-1 karamelles diót helyezünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.
Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat, hogy az agyuk látható legyen. Zsebsárkánnyal kicsit megolvasztjuk a fejük búbját és egy kiskanállal lehúzzuk a fejtetőkről a csokit. Nedves zsebkendővel letöröljük és máris szép, fényesen láthatóvá válnak a vörös dióink.
4. A karamellt picit visszahevítjük és kiskanállal csorgatunk a koponyáink arcára belőle.
Gránátalmás koponyák:
200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. Közepükbe 1-1 tk gránátalmát teszünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.
Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat. A maradék karamellt felolvasztjuk, sütőpapírra egy tenyérnyi foltot vékonyan végighúzunk belőle és hagyjuk keményre dermedni. Amikor megdermedt, szilánkokat törünk le belőle és a gránátalmás koponyáink fejébe szúrunk pár darabot belőle.
Tipp:
Jó minőségű csokoládéból készíthetünk igazán jó desszertet. Én ebben az esetben Lindt fehércsokit használtam. Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »