Kókuszvajas házi csokoládé recept

Hozzávalók:
- 200 g kókuszreszelék (jó minőségű)
- 100 g étcsokoládé
- mogyoró (ízlés szerint)
- aszalt gyümölcs (ízlés szerint, apróra vágva)
- mandula (ízlés szerint)
Elkészítése:
A kókuszreszelékből késes robotgéppel kókuszvajat készítünk kb. 20 perc alatt. A kapott vaj felét és az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzákeverjük a mogyorót, szárított gyümölcsöket, mandulát vagy tetszés szerint bármilyen más aszalt gyümölcsöt és magvakat.
Egy 10×20 cm-es formát kibélelünk alufóliával és belesimítjuk a csokoládét. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára dermedni. Ezután tetszés szerint felvágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »