Kókuszvajas házi csokoládé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g kókuszreszelék (jó minőségű)
  • 100 g étcsokoládé
  • mogyoró (ízlés szerint)
  • aszalt gyümölcs (ízlés szerint, apróra vágva)
  • mandula (ízlés szerint)

Elkészítése:

A kókuszreszelékből késes robotgéppel kókuszvajat készítünk kb. 20 perc alatt. A kapott vaj felét és az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzákeverjük a mogyorót, szárított gyümölcsöket, mandulát vagy tetszés szerint bármilyen más aszalt gyümölcsöt és magvakat.

Egy 10×20 cm-es formát kibélelünk alufóliával és belesimítjuk a csokoládét. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára dermedni. Ezután tetszés szerint felvágjuk.