Kókusztekercs recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 40 dkg cukor
- 225 g rétesliszt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg holland kakaópor (a massza felébe)
Elkészítése:
A cukrot 1 dl tejben melegíteni kezdjük, amíg teljesen feloldódik. A maradék 2 dl tejet a liszttel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg cukros tejet. Az egészet besűrítjük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük, hogy teljesen felolvadjon. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, hogy csokoládés réteget kapjunk. Mindkét masszából két-két egyforma gombócot formázunk.
Egy 20×25 cm-es zacskót vagy sütőpapírt használva először az egyik kakaós gombócot vékony téglalappá nyújtjuk. Erre helyezzük az egyik fehér masszát, majd finoman rányomkodjuk. A rétegezett lapot óvatosan feltekerjük, hogy szép csigavonalas mintázatot kapjunk.
A rudakat kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermedjenek. Szeletelés előtt érdemes 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyni, hogy könnyebben vágható legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









