Kókusztekercs recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 40 dkg cukor
- 225 g rétesliszt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg holland kakaópor (a massza felébe)
Elkészítése:
A cukrot 1 dl tejben melegíteni kezdjük, amíg teljesen feloldódik. A maradék 2 dl tejet a liszttel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg cukros tejet. Az egészet besűrítjük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük, hogy teljesen felolvadjon. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, hogy csokoládés réteget kapjunk. Mindkét masszából két-két egyforma gombócot formázunk.
Egy 20×25 cm-es zacskót vagy sütőpapírt használva először az egyik kakaós gombócot vékony téglalappá nyújtjuk. Erre helyezzük az egyik fehér masszát, majd finoman rányomkodjuk. A rétegezett lapot óvatosan feltekerjük, hogy szép csigavonalas mintázatot kapjunk.
A rudakat kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermedjenek. Szeletelés előtt érdemes 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyni, hogy könnyebben vágható legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »