Kókusztekercs recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 40 dkg cukor
- 225 g rétesliszt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg holland kakaópor (a massza felébe)
Elkészítése:
A cukrot 1 dl tejben melegíteni kezdjük, amíg teljesen feloldódik. A maradék 2 dl tejet a liszttel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg cukros tejet. Az egészet besűrítjük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük, hogy teljesen felolvadjon. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, hogy csokoládés réteget kapjunk. Mindkét masszából két-két egyforma gombócot formázunk.
Egy 20×25 cm-es zacskót vagy sütőpapírt használva először az egyik kakaós gombócot vékony téglalappá nyújtjuk. Erre helyezzük az egyik fehér masszát, majd finoman rányomkodjuk. A rétegezett lapot óvatosan feltekerjük, hogy szép csigavonalas mintázatot kapjunk.
A rudakat kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermedjenek. Szeletelés előtt érdemes 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyni, hogy könnyebben vágható legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »