Kókuszrúd recept

Hozzávalók:
- fél kg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 4 teáskanál kakaópor
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- rum (ízlés szerint)
- kb 3 dl tej
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- kb 1 dl tej
Tetejére:
- 1-2 ek rum
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot és összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a margarint és elmorzsoljuk, majd hozzáöntünk annyi tejet és a rumot, hogy jól formázható legyen a massza, de ne legyen ragacsos.
A margarint és a porcukrot habverővel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és jól összekeverjük.
Két fólia vagy sütőpapír küzött téglalap alakúra kinyújtjuk a kakaós masszát vékonyra, elterítjük rajta egyenletesen a tölteléket és feltekerjük. A kész rudat körbekenjük rummal, megszórjuk kókuszreszelékkel, majd folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »