Kókuszrúd recept

Hozzávalók:
- fél kg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 4 teáskanál kakaópor
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- rum (ízlés szerint)
- kb 3 dl tej
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- kb 1 dl tej
Tetejére:
- 1-2 ek rum
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot és összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a margarint és elmorzsoljuk, majd hozzáöntünk annyi tejet és a rumot, hogy jól formázható legyen a massza, de ne legyen ragacsos.
A margarint és a porcukrot habverővel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és jól összekeverjük.
Két fólia vagy sütőpapír küzött téglalap alakúra kinyújtjuk a kakaós masszát vékonyra, elterítjük rajta egyenletesen a tölteléket és feltekerjük. A kész rudat körbekenjük rummal, megszórjuk kókuszreszelékkel, majd folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »