Kókuszos panna cotta gránátalmával. recept
Hozzávalók:
Kókuszos rész hozzávalói 6-8 pohárhoz:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 2 ek barna cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk zselatin (por)
Gránátalmás rész hozzávalói:
- 1 db gránátalma
- 1 ek porcukor
- 1/2 citrom leve
- 2 dl víz
- 20 g zselatin (por)
- 4-5 csepp piros ételfesték
Elkészítése:
A tejet, a habtejszínt öntsük egy serpenyőbe, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a barna és a vaníliás cukrot, majd kevergetve forraljuk fel. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. (közben kevergessük, mert habosodik, és könnyen kifuthat)
A tűzről levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.
Ezután öntsük bele a poharakba, majd hagyjuk hűlni. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás rész ne kerüljön a magok közé.
A vizet tegyük fel forrni a porcukorral, és a citromlével. Amikor elkezd forrni vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd keverjünk hozzá ízlés szerint pár csepp piros ételfestéket.
Ezután keverjük hozzá a gránátalma magokat, majd hűtsük ki teljesen. (azért figyeljünk, nehogy elfeledkezzünk róla és megdermedjen)
A hűtőből vegyük ki a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre kanalazzuk rá a gránátalmát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy szintén teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszchipssel, vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


