Kókuszos panna cotta gránátalmával.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Kókuszos rész hozzávalói 6-8 pohárhoz:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 ek barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk zselatin (por)

Gránátalmás rész hozzávalói:

  • 1 db gránátalma
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl víz
  • 20 g zselatin (por)
  • 4-5 csepp piros ételfesték

Elkészítése:

A tejet, a habtejszínt öntsük egy serpenyőbe, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a barna és a vaníliás cukrot, majd kevergetve forraljuk fel. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. (közben kevergessük, mert habosodik, és könnyen kifuthat)

A tűzről levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.

Ezután öntsük bele a poharakba, majd hagyjuk hűlni. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás rész ne kerüljön a magok közé.

A vizet tegyük fel forrni a porcukorral, és a citromlével. Amikor elkezd forrni vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd keverjünk hozzá ízlés szerint pár csepp piros ételfestéket.

Ezután keverjük hozzá a gránátalma magokat, majd hűtsük ki teljesen. (azért figyeljünk, nehogy elfeledkezzünk róla és megdermedjen)

A hűtőből vegyük ki a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre kanalazzuk rá a gránátalmát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy szintén teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszchipssel, vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk.