Kókuszos kölesgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 pohár köles
- 1,5-2 ek cukor (ízlés szerinti mennyiségű, bármilyen édesítőszer)
- 1 citrom lereszelt héja
- vanília
- 5 dkg kókuszreszelék
- víz
- a forgatáshoz még kb. 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük.
Összekeverjük a hozzávalókkal, majd vizes kézzel gombócokat formálunk. Megforgatjuk kókuszreszelékben, és tálra tesszük.
Tipp:
Nem szerettem volna túl édesre csinálni, ezért kevés gyümölcscukorral készítettem, mert egy diabéteszes ismerőst láttunk vendégül. Üde, túrós jelleget mutató lett az édesség, persze, igény szerint nagyobb mértékű, bármilyen jellegű édesítést elbír.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »