Kókuszos kölesgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 pohár köles
- 1,5-2 ek cukor (ízlés szerinti mennyiségű, bármilyen édesítőszer)
- 1 citrom lereszelt héja
- vanília
- 5 dkg kókuszreszelék
- víz
- a forgatáshoz még kb. 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük.
Összekeverjük a hozzávalókkal, majd vizes kézzel gombócokat formálunk. Megforgatjuk kókuszreszelékben, és tálra tesszük.
Tipp:
Nem szerettem volna túl édesre csinálni, ezért kevés gyümölcscukorral készítettem, mert egy diabéteszes ismerőst láttunk vendégül. Üde, túrós jelleget mutató lett az édesség, persze, igény szerint nagyobb mértékű, bármilyen jellegű édesítést elbír.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »