Kókuszos kölesgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 pohár köles
- 1,5-2 ek cukor (ízlés szerinti mennyiségű, bármilyen édesítőszer)
- 1 citrom lereszelt héja
- vanília
- 5 dkg kókuszreszelék
- víz
- a forgatáshoz még kb. 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük.
Összekeverjük a hozzávalókkal, majd vizes kézzel gombócokat formálunk. Megforgatjuk kókuszreszelékben, és tálra tesszük.
Tipp:
Nem szerettem volna túl édesre csinálni, ezért kevés gyümölcscukorral készítettem, mert egy diabéteszes ismerőst láttunk vendégül. Üde, túrós jelleget mutató lett az édesség, persze, igény szerint nagyobb mértékű, bármilyen jellegű édesítést elbír.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »