Kókuszos kekszpiramis recept
Hozzávalók:
Barna tésztához:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 ek baracklekvár
- 4 ek rum
- 4 ek kakaópor
- tej (amennyi kell)
A pudinghoz:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1/2 l tej
Piramis aljához:
- Albert keksz/ háztartási keksz
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése: Elkészítés:
A barna tészta alapanyagait gondosan összedolgozzuk. Tejet annyit adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen túl ragacsos. A pudingot megfőzzük a szokásos módon. Előre is elkészíthető, így kihűl, mire összeállítjuk a tésztát. A külön vásárolható piramisformát megtöltjük a tésztával, beletesszük a piramis belsejét, így egy üreget kapunk, amibe töltünk egy kevés pudingot. Lezárjuk keksszel. Szétnyitjuk a formát, és kész a piramis. Hűtőben tároljuk pár órát míg összeáll és megpuhul a keksz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

