Kókuszos hóember recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg marcipánmassza
- 2 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg háztartási keksz
- 4 evőkanál kókuszlikőr (vagy pár csepp mandulaaroma)
- 3 evőkanál porcukor
- 10 fehér csokoládé tortabevonó
- 1-2 evőkanál olaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- sárga és piros ételfesték
- díszítő cukrok
Elkészítése:
Kb 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk és 12 kis, sárgarépa alakú orrot formálunk belőle. Száradni hagyjuk kicsit.
A kekszet zacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárral összegyúrjuk.
A fehér csokoládét eltördeljük és forró vízfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál olajat.
A marcipánmasszából 12-12-12 darab golyókat formálunk három méretben a fejnek, a hasnak és a lábrésznek. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk.
A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk és a fejre ragasztjuk. Cukrokkal alakítjuk ki a szemeket és az orrokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »