Kókuszos hóember recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipánmassza
- 2 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg háztartási keksz
- 4 evőkanál kókuszlikőr (vagy pár csepp mandulaaroma)
- 3 evőkanál porcukor
- 10 fehér csokoládé tortabevonó
- 1-2 evőkanál olaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- sárga és piros ételfesték
- díszítő cukrok
Elkészítése:
Kb 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk és 12 kis, sárgarépa alakú orrot formálunk belőle. Száradni hagyjuk kicsit.
A kekszet zacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárral összegyúrjuk.
A fehér csokoládét eltördeljük és forró vízfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál olajat.
A marcipánmasszából 12-12-12 darab golyókat formálunk három méretben a fejnek, a hasnak és a lábrésznek. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk.
A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk és a fejre ragasztjuk. Cukrokkal alakítjuk ki a szemeket és az orrokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


