Kókuszos hóember recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipánmassza
- 2 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg háztartási keksz
- 4 evőkanál kókuszlikőr (vagy pár csepp mandulaaroma)
- 3 evőkanál porcukor
- 10 fehér csokoládé tortabevonó
- 1-2 evőkanál olaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- sárga és piros ételfesték
- díszítő cukrok
Elkészítése:
Kb 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk és 12 kis, sárgarépa alakú orrot formálunk belőle. Száradni hagyjuk kicsit.
A kekszet zacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárral összegyúrjuk.
A fehér csokoládét eltördeljük és forró vízfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál olajat.
A marcipánmasszából 12-12-12 darab golyókat formálunk három méretben a fejnek, a hasnak és a lábrésznek. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk.
A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk és a fejre ragasztjuk. Cukrokkal alakítjuk ki a szemeket és az orrokat.