Kókuszkrémes keksztekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 1 üveg rum aroma
- 1 ek kakaópor
- 1 ek főzött kávé
- 4-5 dl tej
Krém:
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kókuszreszelék
- 10 dkg margarin
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a rum aromát, a kakaóport, a főzött kávét, és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket összedolgozzuk és ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát hagyjuk pihenni, ameddig elkészítjük a krémet.
A lisztet a cukorral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, lassan hozzáadjuk a tejet, majd ezeket összefőzzük. A krémet gyorsan kell kevergetni, hogy ne legyen csomós. Kihűtjük, majd hozzádolgozzuk a margarint.
A tésztát folpack fólián kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy az egyik szélnél hagyjunk 3-4 cm részt krém nélkül, mert így a feltekerés során nem fog kifolyni a krém. A krémes tésztát feltekerjük, és hagyjuk egy picit pihenni, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt szeleteljük.
A kókuszkrémes keksztekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »