Kókuszkrémes keksztekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 1 üveg rum aroma
- 1 ek kakaópor
- 1 ek főzött kávé
- 4-5 dl tej
Krém:
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kókuszreszelék
- 10 dkg margarin
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a rum aromát, a kakaóport, a főzött kávét, és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket összedolgozzuk és ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát hagyjuk pihenni, ameddig elkészítjük a krémet.
A lisztet a cukorral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, lassan hozzáadjuk a tejet, majd ezeket összefőzzük. A krémet gyorsan kell kevergetni, hogy ne legyen csomós. Kihűtjük, majd hozzádolgozzuk a margarint.
A tésztát folpack fólián kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy az egyik szélnél hagyjunk 3-4 cm részt krém nélkül, mert így a feltekerés során nem fog kifolyni a krém. A krémes tésztát feltekerjük, és hagyjuk egy picit pihenni, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt szeleteljük.
A kókuszkrémes keksztekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »