Kókuszkrémes keksztekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 1 üveg rum aroma
- 1 ek kakaópor
- 1 ek főzött kávé
- 4-5 dl tej
Krém:
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kókuszreszelék
- 10 dkg margarin
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a rum aromát, a kakaóport, a főzött kávét, és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket összedolgozzuk és ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát hagyjuk pihenni, ameddig elkészítjük a krémet.
A lisztet a cukorral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, lassan hozzáadjuk a tejet, majd ezeket összefőzzük. A krémet gyorsan kell kevergetni, hogy ne legyen csomós. Kihűtjük, majd hozzádolgozzuk a margarint.
A tésztát folpack fólián kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy az egyik szélnél hagyjunk 3-4 cm részt krém nélkül, mert így a feltekerés során nem fog kifolyni a krém. A krémes tésztát feltekerjük, és hagyjuk egy picit pihenni, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt szeleteljük.
A kókuszkrémes keksztekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »