Kókuszkrémes kekszes szelet recept

Hozzávalók:
Kekszes lapokhoz:
- 50 dkg darált keksz (háztartási)
- 5 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 1 rum aroma (v. rum)
- 5 dkg margarin
- 5-6 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 dl tej
Kókuszos krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 5 dkg margarin
- 15 dkg kókuszreszelék
Csokoládémáz:
- 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni.
Kókuszos krém készítése:
A lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen.
Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, majd keverjük jó habosra. Ezután osszuk el kétfelé az elkészült krémet.
Kekszes lapok készítése:
Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet (így könnyebben tudunk bánni vele), majd keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, és kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát, és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljunk hozzá még annyi tejet, hogy egy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Ezután osszuk el a tésztát három egyenlő részre, és tegyük félre.
Összeállítás:
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, majd helyezzük bele a tepsibe. (Én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe.)
Ezután kenjük rá egyenletesen a fele kókuszkrémet.
A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Ezután kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal.(Tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét.)
A csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
A kókuszkrémes kekszes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »