Kókuszkrémes kekszes szelet recept
Hozzávalók:
Kekszes lapokhoz:
- 50 dkg darált keksz (háztartási)
- 5 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 1 rum aroma (v. rum)
- 5 dkg margarin
- 5-6 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 dl tej
Kókuszos krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 5 dkg margarin
- 15 dkg kókuszreszelék
Csokoládémáz:
- 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni.
Kókuszos krém készítése:
A lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen.
Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, majd keverjük jó habosra. Ezután osszuk el kétfelé az elkészült krémet.
Kekszes lapok készítése:
Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet (így könnyebben tudunk bánni vele), majd keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, és kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát, és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljunk hozzá még annyi tejet, hogy egy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Ezután osszuk el a tésztát három egyenlő részre, és tegyük félre.
Összeállítás:
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, majd helyezzük bele a tepsibe. (Én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe.)
Ezután kenjük rá egyenletesen a fele kókuszkrémet.
A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Ezután kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal.(Tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét.)
A csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
A kókuszkrémes kekszes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

