Kókuszkrémes kekszes szelet recept

Hozzávalók:
Kekszes lapokhoz:
- 50 dkg darált keksz (háztartási)
- 5 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 1 rum aroma (v. rum)
- 5 dkg margarin
- 5-6 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 dl tej
Kókuszos krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 5 dkg margarin
- 15 dkg kókuszreszelék
Csokoládémáz:
- 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni.
Kókuszos krém készítése:
A lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen.
Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, majd keverjük jó habosra. Ezután osszuk el kétfelé az elkészült krémet.
Kekszes lapok készítése:
Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet (így könnyebben tudunk bánni vele), majd keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, és kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát, és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljunk hozzá még annyi tejet, hogy egy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Ezután osszuk el a tésztát három egyenlő részre, és tegyük félre.
Összeállítás:
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, majd helyezzük bele a tepsibe. (Én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe.)
Ezután kenjük rá egyenletesen a fele kókuszkrémet.
A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Ezután kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal.(Tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét.)
A csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
A kókuszkrémes kekszes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »