Kókuszkrémes kekszes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kekszes lapokhoz:

  • 50 dkg darált keksz (háztartási)
  • 5 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 3 ek sárgabaracklekvár
  • 1 rum aroma (v. rum)
  • 5 dkg margarin
  • 5-6 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 dl tej

Kókuszos krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg kókuszreszelék

Csokoládémáz:

  • 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni.

Kókuszos krém készítése:

A lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen.

Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, majd keverjük jó habosra. Ezután osszuk el kétfelé az elkészült krémet.

Kekszes lapok készítése:

Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet (így könnyebben tudunk bánni vele), majd keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, és kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát, és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljunk hozzá még annyi tejet, hogy egy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Ezután osszuk el a tésztát három egyenlő részre, és tegyük félre.

Összeállítás:

Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, majd helyezzük bele a tepsibe. (Én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe.)
Ezután kenjük rá egyenletesen a fele kókuszkrémet.

A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Ezután kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal.(Tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét.)

A csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.