Kókuszgolyó rumosan recept

Hozzávalók (kb 22db-hoz):
- 1 dl víz
- 0,5 dl kávé
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 ek rum (ízlés szerint lehet több- kevesebb, vagy akár aroma is) + 1 ek a meggyre
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- 22-25 szem meggy (befőtt) a közepébe (ha nem szeretjük, elhagyhatjuk)
- kb 5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
A meggyeket nyakon öntjük 1 ek rummal, és hagyjuk állni. A vizet, kávét, cukrot, rumot, kakaóport elkeverjük, és felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint. Míg ez a keverék hűl, a többi hozzávalót összekeverjük, majd a kettőt összegyúrjuk. Diónyi darabokat veszünk ki a masszából és ezt tenyerünkben ellapítjuk, egy szem meggyet teszünk a közepébe, golyóvá formázzuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »