Kókuszgolyó rumosan recept

Hozzávalók (kb 22db-hoz):
- 1 dl víz
- 0,5 dl kávé
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 ek rum (ízlés szerint lehet több- kevesebb, vagy akár aroma is) + 1 ek a meggyre
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- 22-25 szem meggy (befőtt) a közepébe (ha nem szeretjük, elhagyhatjuk)
- kb 5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
A meggyeket nyakon öntjük 1 ek rummal, és hagyjuk állni. A vizet, kávét, cukrot, rumot, kakaóport elkeverjük, és felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint. Míg ez a keverék hűl, a többi hozzávalót összekeverjük, majd a kettőt összegyúrjuk. Diónyi darabokat veszünk ki a masszából és ezt tenyerünkben ellapítjuk, egy szem meggyet teszünk a közepébe, golyóvá formázzuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »