Kókuszgolyó rumosan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók (kb 22db-hoz):

  • 1 dl víz
  • 0,5 dl kávé
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 2 ek rum (ízlés szerint lehet több- kevesebb, vagy akár aroma is) + 1 ek a meggyre
  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált dió
  • 22-25 szem meggy (befőtt) a közepébe (ha nem szeretjük, elhagyhatjuk)
  • kb 5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítése:
A meggyeket nyakon öntjük 1 ek rummal, és hagyjuk állni. A vizet, kávét, cukrot, rumot, kakaóport elkeverjük, és felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint. Míg ez a keverék hűl, a többi hozzávalót összekeverjük, majd a kettőt összegyúrjuk. Diónyi darabokat veszünk ki a masszából és ezt tenyerünkben ellapítjuk, egy szem meggyet teszünk a közepébe, golyóvá formázzuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.