Kókuszgolyó recept
Hozzávalók:
- 120 g vaj
- 100 g cukor
- 100 ml tej
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 10 ml rumaroma
- 250 g darált keksz
- 100 g kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Elkészítése:
Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat kis lángon, majd adjuk hozzá a cukrot és kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen elolvad.
Ezután hozzádjuk a tejet, felforraljuk és beledolgozzuk a kakaóport is. Simára keverjük, majd elzárjuk alatta a lángot és a rumaromát is beledolgozzuk.
Egy nagy tálba beleszórjuk a darált kekszet, majd hozzáöntjük a meleg, csokis keveréket. Egy fakanállal addig keverjük, amíg formázható masszát nem kapunk. Hagydjuk langyosra hűlni, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









