Kókuszgolyó recept

Hozzávalók:
- 120 g vaj
- 100 g cukor
- 100 ml tej
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 10 ml rumaroma
- 250 g darált keksz
- 100 g kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Elkészítése:
Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat kis lángon, majd adjuk hozzá a cukrot és kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen elolvad.
Ezután hozzádjuk a tejet, felforraljuk és beledolgozzuk a kakaóport is. Simára keverjük, majd elzárjuk alatta a lángot és a rumaromát is beledolgozzuk.
Egy nagy tálba beleszórjuk a darált kekszet, majd hozzáöntjük a meleg, csokis keveréket. Egy fakanállal addig keverjük, amíg formázható masszát nem kapunk. Hagydjuk langyosra hűlni, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »