Kókuszgolyó recept

Hozzávalók:
- 120 g vaj
- 100 g cukor
- 100 ml tej
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 10 ml rumaroma
- 250 g darált keksz
- 100 g kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Elkészítése:
Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat kis lángon, majd adjuk hozzá a cukrot és kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen elolvad.
Ezután hozzádjuk a tejet, felforraljuk és beledolgozzuk a kakaóport is. Simára keverjük, majd elzárjuk alatta a lángot és a rumaromát is beledolgozzuk.
Egy nagy tálba beleszórjuk a darált kekszet, majd hozzáöntjük a meleg, csokis keveréket. Egy fakanállal addig keverjük, amíg formázható masszát nem kapunk. Hagydjuk langyosra hűlni, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »