Kókuszgolyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg korpás keksz
- 5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmu)
- 3 dkg aszalt vörös áfonya
- 3 kiskanál keserű kakaópor
- 1 kiskanál porcukor
- 1 pici só
- 100 ml kókusztejszín
- 12 dkg vaj
- 1 evőkanál áfonyalekvár
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a darált étcsokoládét. Hozzákeverjük a finomra aprított aszalt vörös áfonyát, a keserű kakaóport, a porcukrot és a sót.
A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejszínt , az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a áfonyalekvárt. Masszává gyúrjuk, és tíz percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni
Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A csokoládés masszából golyókat formázunk, és meghempergetjük a pirított kókuszreszelékben :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

