Knoppers recept

Hozzávalók:
A tejszínes töltelékhez:
- ½ dl tejszín
- 1 dl cukrozott sűrített tej
- 15 dg vaj
- 10 dkg tejpor
- 1-2 kk vanília kivonat
A nutellás töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg nutella
- 1 ek kakaópor
- 10 dkg pirított durvára vágott dió, mogyoró
Továbbá:
- 3 ostyalap
Elkészítése:
A tejszínes töltelékhez a tejszínt felmelegítjük, beletesszük a sűrített tejet, kihűtjük. A cukrot a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt cukros tejszínt. Ezután kerülhet bele a tejpor is. Csomómentes krémet keverünk ki belőle.
A nutellás töltelékhez habosra keverjük a vajat a nutellával és a kakaóporral. Hozzáadjuk a durvára vágott pirított mogyorót és diót.
Az egyik ostyalapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd a másik ostyalapot a nutellás krémmel.
Nehezékkel lenyomatjuk, egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnap szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »