Kínálósok recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- kb 50 dkg maradék kakaós piskóta
- 5 dkg kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- baracklekvár ízlés szerint
- reszelt narancshéj
- 5 dkg őrölt mandula
- 1 tasak csokoládé ízű desszertöntet
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
Díszítés:
- tortadara
- reszelt csokiforgács
- kandis cseresznye
Elkészítése:
A kakaós piskótát apró darabokra tördeljük és meglocsoljuk a rum felével, majd a másik felében megáztatjuk a mosott mazsolát.
A többi hozzávalót: a kakaót, cukrot, darált mandulát, baracklekvárt és az ízesítőket összekeverjük. Közben elkészítjük a csokiöntetet is, és azt is beledolgozzuk. Jó kis masszát kapunk, inkább lágy, mint kemény legyen.
Ezután kiöntjük tálkába a díszítőket és megforgatjuk benne a masszából formázott kis gombócokat és a közepét benyomva kandírozott vagy koktél cseresznyét teszünk mindegyikre és minyonpapírba téve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.