Kínálósok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 50 dkg maradék kakaós piskóta
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • baracklekvár ízlés szerint
  • reszelt narancshéj
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 1 tasak csokoládé ízű desszertöntet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola

Díszítés:

  • tortadara
  • reszelt csokiforgács
  • kandis cseresznye

Elkészítése:

A kakaós piskótát apró darabokra tördeljük és meglocsoljuk a rum felével, majd a másik felében megáztatjuk a mosott mazsolát.

A többi hozzávalót: a kakaót, cukrot, darált mandulát, baracklekvárt és az ízesítőket összekeverjük. Közben elkészítjük a csokiöntetet is, és azt is beledolgozzuk. Jó kis masszát kapunk, inkább lágy, mint kemény legyen.

Ezután kiöntjük tálkába a díszítőket és megforgatjuk benne a masszából formázott kis gombócokat és a közepét benyomva kandírozott vagy koktél cseresznyét teszünk mindegyikre és minyonpapírba téve kínáljuk.