Keksztekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg porcukor
- 2 adag főzött kávé
- 4-6 ek kakaópor
- 1 üveg rum aroma
Krém:
- 25 dkg margarin/vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A darált kekszet keverjük el a kakaóporral és a porcukorral, majd adjuk hozzá a főzött kávét és a rum aromát. Gyúrjuk jól össze a tésztát. (Annyi kakaóport adjunk a tésztához, hogy a végeredmény jó sötét legyen.)
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük.
A kakaós masszát 2 részre osztjuk és nyújtódeszkán folpackon kinyújtjuk. A krémet a két lapon egyenlően elosztjuk és egyenletesen elkenjük. A folpack segítségével feltekerjük, beletekerjük a fóliába és hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órán át.
Tipp:
Kevés kókusszal is megszórhatjuk a rudak tetejét hűtés előtt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.