Keksztekercs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg porcukor
- 2 adag főzött kávé
- 4-6 ek kakaópor
- 1 üveg rum aroma
Krém:
- 25 dkg margarin/vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A darált kekszet keverjük el a kakaóporral és a porcukorral, majd adjuk hozzá a főzött kávét és a rum aromát. Gyúrjuk jól össze a tésztát. (Annyi kakaóport adjunk a tésztához, hogy a végeredmény jó sötét legyen.)
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük.
A kakaós masszát 2 részre osztjuk és nyújtódeszkán folpackon kinyújtjuk. A krémet a két lapon egyenlően elosztjuk és egyenletesen elkenjük. A folpack segítségével feltekerjük, beletekerjük a fóliába és hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órán át.
Tipp:
Kevés kókusszal is megszórhatjuk a rudak tetejét hűtés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »