Keksztekercs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg porcukor
- 2 adag főzött kávé
- 4-6 ek kakaópor
- 1 üveg rum aroma
Krém:
- 25 dkg margarin/vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A darált kekszet keverjük el a kakaóporral és a porcukorral, majd adjuk hozzá a főzött kávét és a rum aromát. Gyúrjuk jól össze a tésztát. (Annyi kakaóport adjunk a tésztához, hogy a végeredmény jó sötét legyen.)
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük.
A kakaós masszát 2 részre osztjuk és nyújtódeszkán folpackon kinyújtjuk. A krémet a két lapon egyenlően elosztjuk és egyenletesen elkenjük. A folpack segítségével feltekerjük, beletekerjük a fóliába és hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órán át.
Tipp:
Kevés kókusszal is megszórhatjuk a rudak tetejét hűtés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

