Keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg porcukor
  • 2 adag főzött kávé
  • 4-6 ek kakaópor
  • 1 üveg rum aroma

Krém:

  • 25 dkg margarin/vaj
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A darált kekszet keverjük el a kakaóporral és a porcukorral, majd adjuk hozzá a főzött kávét és a rum aromát. Gyúrjuk jól össze a tésztát. (Annyi kakaóport adjunk a tésztához, hogy a végeredmény jó sötét legyen.)

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük.

A kakaós masszát 2 részre osztjuk és nyújtódeszkán folpackon kinyújtjuk. A krémet a két lapon egyenlően elosztjuk és egyenletesen elkenjük. A folpack segítségével feltekerjük, beletekerjük a fóliába és hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órán át.

Tipp:

Kevés kókusszal is megszórhatjuk a rudak tetejét hűtés előtt.