Kekszgombóc recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált keksz
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg főzőcsoki
- 2-3 dl tej
A bevonáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Először egy nagy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat egy fakanállal.Majd felolvasztjuk a margarint és beleöntjük a tálba,a kekszes keverékre.Ezután a csokit olvasztjuk fel,és azt is hozzáöntjük. És jöhet a tej is bele, de csak annyit amennyi egy jól gyúrható masszához kell. Félretesszük a fakanalat és kézzel elkezdjük gyúrni hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
Egy mély tányérba kiöntjük a kókuszreszeléket.
Vizes kézzel gombócokat formálunk(tetszőleges méretűeket)és a tányérban lévő kókuszba megforgatjuk.Egy nagy tányérra helyezzük őket.Mikor az utolsó gombóc is kész van, akkor takarjuk be a gombócokat átlátszó alufóliával,és mehet a hidegre. Minnél tovább áll a hidegen annál finomabb lesz.
Esetleg ízlés szerint adhatunk hozzá rumaromát,vagy a közepébe tehetünk meggyet is. Jó étvágyat hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »