Kekszgombóc recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált keksz
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg főzőcsoki
- 2-3 dl tej
A bevonáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Először egy nagy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat egy fakanállal.Majd felolvasztjuk a margarint és beleöntjük a tálba,a kekszes keverékre.Ezután a csokit olvasztjuk fel,és azt is hozzáöntjük. És jöhet a tej is bele, de csak annyit amennyi egy jól gyúrható masszához kell. Félretesszük a fakanalat és kézzel elkezdjük gyúrni hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
Egy mély tányérba kiöntjük a kókuszreszeléket.
Vizes kézzel gombócokat formálunk(tetszőleges méretűeket)és a tányérban lévő kókuszba megforgatjuk.Egy nagy tányérra helyezzük őket.Mikor az utolsó gombóc is kész van, akkor takarjuk be a gombócokat átlátszó alufóliával,és mehet a hidegre. Minnél tovább áll a hidegen annál finomabb lesz.
Esetleg ízlés szerint adhatunk hozzá rumaromát,vagy a közepébe tehetünk meggyet is. Jó étvágyat hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

