Kekszes tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- kevés rum
- 20 dkg porcukor
- 1 maréknyi darált dió
- 2 kanál baracklekvár
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej vagy víz
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A kekszet/húsklopfolóval/apró darabkákra törjük és meglocsoljuk egy kis rummal.
A porcukrot, lekvárt, kakaót és a diót összekeverjük, a tejet felforraljuk a margarinnal, majd a diós keveréket hozzáadjuk, majd a kekszet is beledolgozzuk. Elzárjuk a gázt. Kicsit hagyjuk kihűlni, makd egy alufóliára egyenletesen eloszlatjuk, hengert formázunk belőle és egy éjszakát pihentetjük.
Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

