Kekszes tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- kevés rum
- 20 dkg porcukor
- 1 maréknyi darált dió
- 2 kanál baracklekvár
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej vagy víz
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A kekszet/húsklopfolóval/apró darabkákra törjük és meglocsoljuk egy kis rummal.
A porcukrot, lekvárt, kakaót és a diót összekeverjük, a tejet felforraljuk a margarinnal, majd a diós keveréket hozzáadjuk, majd a kekszet is beledolgozzuk. Elzárjuk a gázt. Kicsit hagyjuk kihűlni, makd egy alufóliára egyenletesen eloszlatjuk, hengert formázunk belőle és egy éjszakát pihentetjük.
Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »