Kekszes-mascarponés golyók recept
Hozzávalók:
- 35 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 ek 3 in 1 kávé
- 2 cs vaníliás cukor
- 3-4 ek kakaópor (cukrozatlan)
- ízlés szerint rumaroma vagy rum
- 12 ek porcukor
- forgatáshoz tetszés szerint: csokireszelék, cukordara, kristálycukor, kakaópor
Elkészítése:
Összedolgozzuk a krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, kávéval és a rumaromával.
A masszából golyókat formázunk, majd mindegyiket megforgatjuk a porcukros kakaóban vagy ízlés szerint kristálycukorban, csokireszelékben, cukordarában. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Én annyi változtatással készítettem, hogy kevesebb porcukrot tettem bele, hogy ne legyen olyan édes, kávé helyett capuccinót öntöttem bele, azzal gyúrtam össze és a forgatásnál nyírfacukor és nádcukor keverékébe forgattam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

