Kekszes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag / 40 dkg/ édes, téglalap alakú keksz
- 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 2 csomag banános főzős pudingpor
- 1 l tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 kis csomag habfixáló
- 5 dkg étcsoki
- 1 dkg margarin
Elkészítése:
A kekszet sorba rakjuk egy tálcára vagy nyitható tepsi lapjára./ 5×4 db/
A tejben felfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt akkor a margarint és a cukrot hozzáadva alaposan kihabosítjuk. Ezt a krémet rásimítjuk a kekszekre. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és a pudingos krém tetejére simítjuk, majd kitesszük a tetejét keksszel. A csokit gőz felett felolvasztjuk a margarinnal és teáskanállal mintákat öntünk a süti tetejére.
Hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük.
Tipp:
Az első elkészítésnél először az egészet bevontam a csokimázzal, de itt az volt a gond, hogy amíg még kicsit folyós volt a keksz, nem jelöltem ki kicsit a tetejét és fogyasztáskor kissé összetört és nehéz volt vágni.
Másodszorra már könnyű volt a szeletelés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »